!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.data-privacy-src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjs-connected/js/users/920c82f12fd49af8a4451cede/100867a978cf5bf6ce5a3bf46.js");
Начало/Блог/Готварски курс за печива с майстор хлебар

Готварски курс за печива с майстор хлебар

Присъстващите на курса ще усвоят техниката на точене кори за баница. Занаят, който все по-рядко може да се научи в днешно време. Уникалността на курса се състои в това, че уменията ще ви бъдат предавани от майстор хлебар. След насоки и инструкции в началото на курса ще започнете да точите самостоятелно корите за баницата, която ще отнесете вкъщи.  
 
Спомняте ли си как вашата баба е дърпала и увивала ръчно точените кори? Ако не сте се научили да правите домашна баница ще ви предоставим възможността да запълните пропуските със съвети от шеф Генова. За ваша радост, все още има майстор, който да ви научи.  
 
Преди време със своите златни ръце бабите са предавали техниката и рецептите на по-младото поколение. Майсторлъка по приготвяне на баницата се предава в семействата ни от край време. Сега може да се учим от хлебар получил редица кулинарни признания.  
 
По време на курса не само ще се научите на занаят, но ще вземете приготвената баница за да я споделите с любим човек. Сигурни сме, че ще впечатлите семейството и приятелите, ако приготвите домашна баница за семеен празник.  
 
Продължителността на занятието е седем часа, защото не само ще наблюдавате динамичният процес, но ще участвате дейно. Времето в кухнята ще мине неусетно, а накрая ще се носи аромат на прясно приготвена баница. Ще се научите да приготвяте ястие, което всеки обича да похапва.  
 
Готварският курс за баница включва: 

  • практически урок от 7 часа.
  • продуктите за приготвянето на рецептите предвидени в курса 
  • подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене 
  • престилки, дъски, ножове и цялото необходимо оборудване 
  • кухнята на Gelateria Diana, с всичките ѝ удобства 
  • похапване на вкусотии приготвени по време на курса  

 
Майстор хлебар инж. Светла Генова ще води готварски курс, посветен на българската традиция. От 35 години е в професията, но винаги в крак с новите тенденции. Преминала през обучения в Белгия, Австрия и Франция, където се запознава с традициите в сладкарството и хлебарството. Благодарение на натрупаният опит през годините има възможност да предава знанията си. Очаквайте още курсове за печива водени от шеф Генова в Gelateria Diana.  
 
Gelateria Diana ще осигури безплатно изследването чрез антигенен тест на всеки закупил ваучера, който не разполага със зелен сертификат.  

Предстоящи дати:
4 декември, 10:00 ч. – 17:00 ч. – Курс за традиционна точена българска баница
19 декември, 10:00 ч. – 17:00 ч.
Курс за дърпана постна баница за бъдни вечер и новогодишна маслена погача

Може да закупите своя ваучер от:
GiftTube
От нашите обекти.
Цена: 120 лв.

Заглавие

Go to Top